18 mrt 2014

Onze held Alexander van Holk

image

Op 17 maart 2014 heeft voorzitter Daan Hendriksz tijdens een emotionele dinerbijeenkomst een oorkonde uitgereikt aan Alexander van Holk, woonachtig te Londen. Hierbij is Alexander benoemd tot internationaal Ambassadeur van de Stichting Aniek Hendriksz Second to None.

Alexander is een bewonderenswaardig persoon met een aangrijpende geschiedenis.

Alexander is door een tragisch ongeval in een rolstoel terechtgekomen. Dit weerhoudt hem geen zins om van het leven een groot succes te maken. Alexander is een enorme doorzetter en heeft met zijn groot karakter bijzondere doelen bereikt zowel zakelijk als prive. Naast succesvolle bankier bij Morgan Stanley in London, is hij topsporter en traint Alexander voor de Paralympics van 2016 waar hij zich zal uitgeven voor Nederland als roeier.

Alexander was aanwezig tijden het Heldendiner 2013. Swingend met een grote grijns begaf hij zich op de dansvloer. Met zijn levenslust en positiviteit vormt hij voor ons en velen anderen een groot voorbeeld. Komende zomer treed Alexander in het huwelijk treden met zijn bijzonder mooie verloofde Luise Volwahsen.

Alexander woont in London en werkt daar voor Morgan Stanley. Maar, voor deze onderscheiding kwam hij graag naar Nederland.

Allereerst wil ik zeggen dat ik me ontzettende vereerd voel dat jullie mij willen vragen om de oorkonde te ontvangen. Ik herinner me nog goed dat wij samen gedanst en gesproken hebben. De avond (van het Heldendiner) was ontzettend dierbaar voor mij, en ik vond het zo bijzonder er bij te zijn en op mijn manier een beetje bij te dragen aan de benoemenswaardige manier waarop jullie de herinnering van Aniek in leven houden, en het positieve doel wat jullie tegelijkertijd steunen.

Natuurlijk kan ik hier geen nee tegen zeggen en ik zou de oorkonde met veel trots ontvangen. Het is voor mij weer een extra reden om iedere dag nog iets extra te lachen en te genieten. Een reden om voor de rest van mijn leven de herinnering aan de mensen die er helaas niet meer zijn te blijven koesteren, en daar kracht uit te blijven putten.

Ik beloof dat ik er alles aan zal doen om jullie niet teleur te stellen in jullie keuze en graag zou ik op welke manier mogelijk verder bijdragen aan de stichting.

Heel veel liefs,

Alexander